2019. április 8., hétfő

Palacsinta alapanyag


tejfölös-gombás rakott palacsinta hozzávalók 15 db sós palacsinta 20 dkg gomba pár csepp citromlé 5 dkg margarin 20 dkg füstölt hús 1 ek finomliszt 1 dl tej 2 dl tejföl 2 ek sajt (reszelt) szerecsendió (vagy őrölt fekete bors) 1 db tojássárgája elkészítés aszokásos módonkisütünk 15 db palacsintát (csak ezúttal kihagyjuk belőle a cukrot). megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát, majd rácsepegtetjük a citromlevet. a margarinban néhány percig pirítjuk a füstölt húst, hozzáadjuk a gombát. addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és a tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál tejfölt. a sajt felével, sóval és reszelt szerecsendióval vagy törött borssal ízesítjük. ebből a krémből minden palacsintára rakunk egy halmot, majd feltekerjük őket. ezután tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. a megmaradttejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a reszelt sajttal ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat. sütőbe tesszük, majd néhány percig sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése