tejfölös-gombás
rakott palacsinta hozzávalók 15 db sós palacsinta 20 dkg gomba pár csepp citromlé 5 dkg margarin 20 dkg füstölt hús 1 ek finomliszt 1 dl tej 2 dl tejföl 2 ek sajt (reszelt) só szerecsendió (vagy őrölt fekete bors) 1 db tojássárgája elkészítés aszokásos módonkisütünk
15 db palacsintát (csak ezúttal kihagyjuk belőle a cukrot). megtisztítjuk és
apróra vágjuk a gombát, majd rácsepegtetjük a citromlevet. a margarinban néhány
percig pirítjuk a füstölt húst, hozzáadjuk a gombát. addig pároljuk, amíg a
saját levét el nem főtte. meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és a
tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál tejfölt. a sajt felével,
sóval és reszelt szerecsendióval vagy törött borssal ízesítjük. ebből a krémből
minden palacsintára rakunk egy halmot, majd feltekerjük őket. ezután tűzálló
tálra egymás mellé fektetjük. a megmaradttejfölt simára keverjük
a tojássárgájával, a reszelt sajttal ízesítjük, és leöntjük vele a
palacsintákat. sütőbe tesszük, majd néhány percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése